- The Premium Shine -

Hieronder een kleine uitleg over wat car detailing precies is en mijn visie op car detailing.

Vragen? Stel ze! Ik zal u met veel enthousiasme en plezier vertellen wat car detailing betekent.

Als detailing bedrijf is de enige manier waarop je je kan onderscheiden van de rest, pure kwaliteit leveren waarin geen enkel detail wordt overgeslagen.

Dit noem ik: - The Premium Shine -

Ik vind de details heel belangrijk in het wassen en beschermen van voertuigen. Daarom spreek ik dan ook liever over detailing en niet over autopoetsen".  

Het wasproces

Het is belangrijk dat de auto met een goede shampoo (pH-neutraal), een zachte washandschoen en voldoende water gewassen wordt. 

Zo wordt de kans op waskrassen geminimaliseerd. Wassen doe ik dan ook in meerdere stappen. Wielkasten, kieren en naden worden vanzelfsprekend meegenomen in het wasproces. 

Voor het wassen wordt de auto eerst gereinigd met hogedruk water, loszittend vuil wordt dan van de auto afgespoeld. Vervolgens breng ik op de nog vieze auto actief schuim/snow foam aan met een snow foam lans. Hierna wordt de auto nogmaals volledig afgespoeld. Vervolgens wordt de auto gewassen door middel van het twee-emmer- systeem.

Na afloop droog ik de auto door middel van extreem zachte microvezel droogdoeken en perslucht waar nodig. Dit alles om de lak op een veilige manier te reinigen.

Velgen reinigen/beschermen

Velgen worden snel zeer vuil door remstof en alles wat de band op het asfalt tegenkomt. Door de warmte hecht dit vuil zich vast en wordt het moeilijk om dit te verwijderen. Door middel van een wheel wax of coating verklein ik de kans dat het vuil zich hecht aan het oppervlak.

Het legt een beschermingslaag op de velg zodat bij de volgende wasbeurt het vuil veel gemakkelijker verwijderd kan worden. Bovendien geeft een Wheel wax of coating een mooie glans aan uw velgen.

Kleien

Na het wasproces wordt de auto gekleid om de lak en het glas te decontamineren en zo ingevreten teer, hars, ijzer deeltjes,  industriële fall-out en meer te verwijderen.

Tijdens het kleien wordt het lak oppervlak glad gehouden met een vloeistof op PH-neutrale basis. Deze heeft als functie het vuil los te weken en de klei gemakkelijk en risico vrij zijn werk te laten doen. 

Hierna zijn de poriën van de lak volledig vrij van vuil en is de lak klaar om eventueel gepolijst te worden of voor het aanbrengen van een wax/coating/sealant.

Kunststof en Rubber

Kunststof en rubber worden voortdurend blootgesteld aan UV-straling, zout, zure regen en andere schadelijke omstandigheden. Hierdoor beschadigd en verkleurd het oppervlak. 
Om dit te voorkomen breng ik een trim dressing aan die de rubbers en plastics voeden, beschermen en hun originele kleur terug brengen. 

Polijsten

Een van de belangrijkste processen tijdens het detailen van een auto. De auto wordt in één of meerdere stappen gepolijst afhankelijk van de staat van de lak. 
Dit gebeurt uitsluitend met professionele polijst machines en professionele producten. 

AngelWax: Ressurection, Regenerate, Redemption.

Tevens kunnen diepere blanke lak krassen met behulp van wet sanding worden verwijderd.
Zo krijgt de lak weer zijn sprankelende glans terug en worden kleine waskrasjes en eventueel grotere krassen verwijderd. 
Alle polijst resten worden verwijderd met ultra-zachte microvezel doeken.

En na worden gewreven met een isopropyl alcohol om het oppervlak te preppen voor een wax/sealant of coating.

Waxen/Coaten/Sealen

Voordat er een wax of een coating aangebracht kan worden is het belangrijk dat er eerst een reiniging wordt toegepast. Zo zal de wax of coating zich beter kunnen hechten aan het lakoppervlak en wordt de duurzaamheid geoptimaliseerd. 

Nu er weer een prachtige glans is teruggekeerd in de lak is het belangrijk deze te beschermen.
Een wax, coat en/of sealant zorgt voor een ultieme bescherming en geeft de lak en nog diepere (wet-look) glans.

Ik gebruik verschillende waxen, sealants en coatings.

Lopend van 4-6 weken bescherming tot en een bescherming tot 3 jaar.


Ik informeer u graag over de producten die ik gebruik.


Eind inspectie

Aan het einde van elke behandeling loop ik nog vele malen rond de auto. Dit om te verzekeren dat op dat moment de beste kwaliteit behaald is.
Ik loop de lak na met een lak inspectie lamp en een buff doek om de nodige oppervlakken nog eens op te buffen.

Ik maak met goedkeuring van u wat foto's en stuur deze eventueel op.

Dit alles zodat u 

-The Premium Shine- 

kan ervaren.